Početna Zelenousna školjka Perna sirup za bolove u zglobovima i obnavljanje hrskavice

Perna sirup za bolove u zglobovima i obnavljanje hrskavice

2000 din + dostava

za sve vrste artritisa i povrede zglobova

Perna sirup za bolesti i povrede zglobova i mekih tkiva

Potpuno prirodan proizvod koji snagom zelenousne školjke i lekovitog bilja efikasno otklanja simptome artritisa. Zbog visokog sadržaja prirodnog glukozamina iz školjke omogućava obnavljanje hrskavice.

Perna sirup predstavlja jedinstvenu kombinaciju zelenousne školjke i odabranog lekovitog bilja koja omogućava obnavljanje hrskavice i smanjivanje upalnih procesa u zglobovima. Primenom Perna sirupa se otklanjaju bol i otok u zglobovima, a povećava pokretljivost. Glukozamin sulfat iz zelenousne školjke je najkvalitetniji prirodni glukozamin. Dnevna doza Perna sirupa (20 ml) sadrži preporučenu dnevnu dozu (1500 mg) glukozamin sulfata.

Perna sirup je potpuno prirodan proizvod koji:

  • Smanjuje reumatske tegobe
  • Pomaže oporavak oštećene hrskavice
  • Usporava njeno trošenje
  • Smanjuje upalne procese u zglobu
  • Otklanja bol i otok
  • Smanjuje ukočenost
  • Povećava pokretljivost
  • Ubrzava oporavak nakon povreda

Perna sirup daje izuzetne rezultate u sledećim stanjima:

Artroza kolena (gonartroza)
Artroza kuka (koksartroza)
Artroza šake (rizartroza)
Artroza ramena
Kalcifikacija ramena
Spondiloza
Cervikalni sindrom
Lumbalni sindrom
Ankilozirajući spondilitis
Reumatoidni artritis
Išijas
Diskus hernija
Psorijazni artritis
Burzitis, tendinitis
Hondromalacija patele (trkačko koleno)
Povrede tetiva, ligamenata i meniskusa

Bolovi u zglobovima mogu biti posledica različitih bolesti zglobova ili povreda. Perna sirup veoma brzo i efikasno otklanja bol u zglobovima, smanjuje upalu i otok zgloba i omogućava kretanje bez bola. Perna sadrži glukozamin sulfat i hondroitin sulfat iz zelenousne školjke koji omogućavaju obnavljanje hrskavice, kao i supstance koje deluju protivupalno, pa se preporučuje kod svih vrsta artritisa i povreda zglobova.

Perna sirup ubrzava oporavak nakon povreda i operacija, a preventivno se preporučuje osobama izloženim teškom fizičkom naporu, kod prekomerne telesne težine, kao i osobama srednjeg i zrelog životnog doba.

Zašto je Perna sirup bolji od drugih suplemenata za zglobove

Perna sirup sadrži veliku koncentraciju zelenousne školjke koja važi za najbolji prirodni suplement za zglobove. Za razliku od tableta, kapsula i praška u Perna sirupu su sve lekovite supstance u rastvorenom obliku zbog čega je resorpcija veoma brza, a iskoristljivost maksimalna.

Perna je jedini suplement za zglobove koji je u obliku sirupa. Prednost sirupa je u tome što resorpcija počinje veoma brzo, već u ustima, pa se aktivni principi, molekuli koji imaju lekovito svojstvo, za kratko vreme nađu u krvi i putem cirkulacije odlaze do sinovijalne tečnosti u zglobovima gde ispoljavaju svoje dejstvo, zbog čega bolovi u zglobovima brzo popuštaju. Druga prednost Perna sirupa je u tome što sadrži lekovito bilje iz grupe karminativa koje obnavlja sluzokožu želuca i creva i na taj način omogućava odličnu resorpciju lekovitih supstanci iz školjke.

Prednosti Perna sirupa u odnosu na druge suplemente za zglobove:

  • Lekovite supstance su iz prirodnog izvora, a ne sintetske
  • U tečnom je obliku, pa su lekovite supstance već ekstrahovane
  • Sadrži lekovito bilje iz grupe karminativa koje omogućava odličnu resorpciju
  • Potpuno je prirodan, bez bilo kakve hemije

Sirovine koje ulaze u sastav Perna sirupa su vrhunskog kvaliteta

Zelenousna školjka (Perna canaliculus) – Jedini smo zvanični uvoznici novozelandske zelenousne školjke za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i region. Školjka koju mi uvozimo je vrhunskog kvaliteta sa velikim sadržajem prirodnih hondroprotektora, omega-3 masnih kiselina i drugih lekovitih supstanci koje smanjuju tegobe kod artritisa i drugih bolesti vezivnog tkiva.

Odabrano lekovito bilje u Perna sirupu pripada grupi karminativa koji deluju blagotvorno na sluznicu digestivnog trakta, obnavljaju je i pripremaju za što bolju resorpciju.

Karminativi u Perna sirupu su važni iz tri razloga.
Prvi je da se pacijentima smanje digestivne tegobe. Pacijenti kod kojih postoji artroza ili neki drugi oblik artritisa obično godinama uzimaju analgetike ili nesteroidne antiinflamatorne lekove (brufen, diklofenak…) zbog čega često imaju oštećenu i osetljivu sluzokožu želuca. Mi iz Biosa smo ovaj problem rešili tako što smo u Perna sirup dodali najbolje lekovito bilje za želudac i creva, pa se kod pacijenata za vreme terapije Perna sirupom u isto vreme obnavlja sluzokoža želuca i creva.
Drugi razlog je da se omogući što bolja resorpcija, odnosno iskoristljivost lekovitih supstanci iz školjke (obnovljena i regenerisana sluzokoža mnogo efikasnije resorbuje lekovite supstance iz školjke).
Treći razlog je da se omogući što bolja resorpcija i iskoristljivost lekovitih supstanci kod starijih pacijenata kod kojih je rad creva često usporen.

Često suplementi za zglobove imaju veliku koncentraciju hondroprotektora, ali je njihova iskoristljivost slaba (nisu iz prirodnog izvora, već su sintetski ili su u obliku tableta i kapsula, pa je njihova resorpcija spora), a pacijenti i pored toga što ih uzimaju par meseci ne osećaju značajnije poboljšanje. Drugi veliki nedostatak je što kod većine proizvoda stoji napomena da se nakon određenog vremena uzimanja mora praviti pauza zato što sadrže hemijske supstance koje se akumuliraju u organizmu.
Pacijenti se često iznenade što nakon par dana od početka terapije Perna sirupom osete poboljšanje.

Već posle nekoliko dana sam primetio razliku. Prvo su se smanjili bolovi u kolenu, a onda je i kuk počeo manje da me boli!
Dobrosav Manojlović

Pogledajte Perna sirup iskustva korisnika
Perna sirup je potpuno prirodan proizvod koji se može uzimati duže vreme, bez pauze, do postizanja željenog efekta. Sirup mogu da koriste starije osobe, kao i hronični bolesnici.

Proces proizvodnje je strogo kontrolisan

Proizvodnja Perna sirupa se odvija u našoj galenskoj laboratoriji po najvećim standardima kvaliteta koje garantuje HACCP. Proizvodni proces se stalno kontroliše od strane nadležnih ustanova.

Perna sirup je atestiran i registrovan

Perna sirup je ispitivan na VMA i atestiran na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu. Registrovan je i upisan u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije, broj i datum upisa: 4380/2013 od 30.09.2013.

Zelenousna školjka i nauka

Zelenousna školjka (perna canaliculus) je vrsta dagnje koja živi isključivo u netaknutim vodama koje okružuju Novi Zeland. Interesovanje za nju je počelo sedamdesetih godina prošlog veka kada su naučnici primetili da se kod Maora, starosedelaca Novog Zelanda retko javljaju bolovi u zglobovima, a artritis gotovo da ne postoji! Ovo je naročito važilo za Maore koji žive u priobalnom području i čija je osnovna namirnica u ishrani bila zelenousna školjka. Kada je otkriveno koliko je školjka korisna za zdravlje pokrenuta su brojna klinička istraživanja koja su pokazala da se njenom primenom smanjuju bolovi u zglobovima, kao i upala zgloba i da je veoma efikasna kod svih vrsta artritisa. Posle četrdeset godina kliničkog iskustva ekstrakt zelenousne školjke važi za jedan od najboljih i najefikasnijih suplemenata za zglobove, jer je dokazano da sadrži u velikoj količini glukozamin i hondrotin koji omogućavaju obnavljanje hrskavice, kao i supstance koje imaju snažno protivupalno dejstvo. Naučnici je smatraju super namirnicom budućnosti zahvaljujući tome što sadrži najčistije omega-3 masne kiseline, amino kiseline, vitamine, minerale, glukozamin sulfat i hondroitin sulfat. Pogledajte Zelenousna školjka klinička ispitivanja

Kako deluje Perna sirup

Perna sirup:

  • obezbeđuje hondrocitima hondroitin sulfat i druge prekurzore za poboljšanje viskoznosti sinovijalne tečnosti
  • povećava sintezu proteoglikana u zglobnoj hrskavici
  • smanjuje propadanje hrskavice inhibirajući degradacione enzime
  • ima snažna antiinflamatorna i analgetska svojstva
  • poseduje imunomodulatorna svojstva, zaustavlja proinflamatornu kaskadu kod reumatoidnog artritisa

Glukozamin sulfat u Perna sirupu

Glukozamin sulfat iz zelenousne školjke je prekurzor u sintezi glukozaminoglikana, proteoglikana i hijaluronske kiseline, osnovnog gradivnog materijala hrskavice i sinovijalne tečnosti, pa je njegova primena u vidu ekstrakta školjke vrlo opravdana. Veći broj studija ukazuje na to da glukozamin ima povoljne efekte na očuvanje i održavanje optimalne funkcije hrskavice i zglobova i to normalizujući funkcije hondrocita i proizvodnju složenih mukopolisaharida.

Hondroitin sulfat u Perna sirupu

Hondroitin sulfat iz zelenousne školjke je neophodan za održavanje strukturnog integriteta tkiva, pre svega kože i hrskavice. Prisustvo sulfatnih grupa omogućava rezistenciju hrskavice na pritisak. Hondroitin sulfat stimuliše zadržavanje vode i hranljivih sastojaka, što je veoma važno jer hrskavicu ne ishranjuje krvotok i doprinosi elastičnosti hrskavice. Takođe, sprečava dejstvo enzima koji dovode do razgradnje hrskavice i stimuliše proizvodnju kolagena. Deficit hondroitin sulfata u hrskavici je povezan sa pojavom osteoartritisa, a njegova primena omogućava obnavljanje hrskavice.

Omega-3 masne kiseline u Perna sirupu

Omega-3 masne kiseline su polinezasićene masne kiseline koje su esencijalni nutrijenti za čovekovo zdravlje. Pošto naš organizam ne može da ih sintetiše neophodan je njihov unos u vidu hrane ili suplemenata.
Omega-3 masne kiseline sprečavaju zgrušavanje krvi, učestvuju u izgradnji ćelijske membrane neurona, štite organizam od srčanog udara i šloga. Najnovije studije ukazuju na njihov koristan efekat kod različitih zapaljenskih stanja i autoimunih bolesti kao što su lupus i reumatoidni artritis.
Uz Perna sirup preporučujemo Zglobomedik kremu za zglobove od zelenousne skoljke za efikasno smanjivanje bolova. Za sve dodatne informacije naši lekari i farmaceuti Vam stoje na raspolaganju pon-pet 9-17h, subotom 9-14h. Brojeve telefona možete videti na Kontakt strani.

Sastav

Zelenousna školjka (perna canaliculus), pitoma nana (mentha piperita), anis (pimpinella anisum), kamilica (matricaria chamomilla) i bagremov med (robinia pseudoacacia).

Način upotrebe

2 puta dnevno po 1 velika kašika posle jela.