Početna Kozmetika Bundeva krema za masnu kožu

Bundeva krema za masnu kožu

1000 din + dostava

prirodna krema za masnu i problematičnu kožu

Nema na stanju

Krema za masnu kožu sa bundevom i lekovitim biljem

Vitamini i minerali iz bundeve podstiču proizvodnju kolagena, regulišu funkciju lojnih žlezda i pomažu kod akni. Bundeva krema je prirodna krema namenjena problematičnoj i masnoj koži. Bundeva krema je krema za masnu kožu koja reguliše funkciju lojnih žlezda, sužava proširene pore, smiruje upalu, štiti kožu od alergija i infekcija. Bundeva sadrži veliki broj vitamina i minerala koji imaju blagotvorno dejstvo na vašu kožu. Bundeva krema za masnu kožu zahvaljujući svom sastavu, pre svega bundevi, hajdučkoj travi, čičku i žalfiji je pravi izvor antioksidanasa, vitamina i minerala, neophodnih vašoj koži lica. Bundeva krema je idealna kao podloga za šminku.

Sve dobrobiti bundeve za kožu

Bundeva je veoma bogata različitim vitaminima i mineralima koji prirodno neguju kožu. Bundeva sadrži vitamin A i C, koji zahvaljujući antioksidativnom dejstvu pojačavaju stvaranje kolagena. Na taj način sprečavaju njeno starenje, smiruju je i čine mekšom. Bundeva je prepuna voćnih enzima i alfa hidroksi kiseline, koji omogućavaju lakšu razmenu među ćelijama. Alfa hidroksi kiselina smanjuje upale, čisti i smanjuje vidljivost proširenih pora. Semenke bundeve sadrže cink i vitamin E. Cink iz bundeve pomaže kod akni, održava nivo hormona i pomaže zaceljivanje rana. Vitamin E reguliše stvaranje sebuma i ima značajnu ulogu u održavanju uloge koju koža ima kao barijera. Sastojci bundeva kreme lako prodiru dublje u kožu zahvaljujući svojoj maloj molekularnoj strukturi zbog čega je bundeva idealan sastojak kad je u pitanju krema za masnu kožu.

Hajdučka trava, čičak, žalfija u bundeva kremi

Bundeva krema je napravljena od idealnih biljnih sastojaka. Hajdučka trava štiti i neguje kožu. Poznato je da se koristila od davnina za zaceljivanje rana, a našla je primenu za lečenje niza bolesti. Čičak sadrži veliki broj vitamina (vitamin B1, B2, B5, B6, B9, vitamin C, vitamin E, vitamin K) i minerala (kalcijum, magnezijum, kalijum, fosfor, natrijum, cink, gvožđe), a ima i antibakterijsko dejstvo, pa pomaže kod akni. Takođe, čičak podstiče proizvodnju kolagena. Još jedan od sastojaka koji pomaže kod problematične kože je žalfija. Ova biljka bogata antioksidansima, čisti, smiruje i dezinfikuje kožu.

Bundeva krema za masnu kožu način upotrebe

Bundeva krema koristi se tako što se blago utapka na kožu lica. Najbolje je nanositi uveče, pred spavanje. Na taj način koža će postati hidrirana i glatka. Zahvaljujući enzimima koje sadrži bundeva, Bundeva biljna krema za masnu kožu će delovati istovremeno i kao piling, uklanjajući mrtve ćelije kože. Mala molekularna struktura bundeve omogućiće njeno lako upijanje i prodiranje u dublje slojeve kože. Pre nanošenja kreme preporučujemo Bornem tonik za toniranje i pripremu kože za kremu.

Sastav

Bundeva (cucurbita pepo), ulje bundeve (oleum cucurbita), hladno ceđeno ulje kukuruznih klica (oleum maydis), hajdučka trava (achillea millefolium), žalfija (salvia officinalis), čičak (arctium lappa), list oraha (juglandis folium), mineralna voda (aqua mineralis).