Početna Sirupi Lipidil forte za holesterol, visok krvni pritisak i cirkulaciju

Lipidil forte za holesterol, visok krvni pritisak i cirkulaciju

2000 din + dostava

reguliše holesterol, trigliceride i krvni pritisak

Prirodni lek za holesterol, visok krvni pritisak i lošu cirkulaciju

Lipidil forte predstavlja kombinaciju pažljivog odabranog lekovitog bilja, zelenousne školjke i bagremovog meda. Zahvaljujući svom prirodnom, biljnom sastavu, deluje kao prirodni lek za holesterol, visok krvni pritisak i lošu cirkulaciju. Aktivni principi iz sirupa održavaju holesterol i trigliceride na bezbednom nivou, regulišu krvni pritisak, poboljšavaju cirkulaciju i na taj način štite organizam od šloga i infarkta miokarda. Lipidil forte sirup je potpuno prirodan proizvod koji:

  • reguliše krvni pritisak
  • reguliše dobar i loš holesterol
  • snižava trigliceride
  • poboljšava cirkulaciju
  • povećava protok krvi kroz srčani mišić
  • topi masne naslage na zidovima krvnih sudova
  • služi za prevenciju šloga i infarkta miokarda
  • pomaže kod masne jetre

Omega-3 kiseline su prirodni lek za holesterol i visok krvni pritisak

Više studija u kojima su učestvovale osobe koje imaju nelečenu hipertenziju (povišen krvni pritisak) je pokazalo da veći unos omega-3 masnih kiselina snižava krvni pritisak. Uloga koju omega-3 imaju u sprečavanju nastanka kardiovaskularnih bolesti je dobro poznata. Omega-3 regulišu holesterol, trigliceride i krvni pritisak i na taj način eliminišu glavne faktore rizika za nastanak ateroskleroze i bolesti srca i krvnih sudova kao što su srčani udar i šlog. Omega-3 masne kiseline važe za prirodni lek za holesterol, jer je dokazano da se njihovom redovnom upotrebom regulišu masnoće u krvi. Zahvaljujući svom antiinflamatornom efektu smanjuje zapaljenske procese u endotelu zida krvnog suda i sprečava nastanak ateroskleroze. Srbija spada u područja sa nedovoljnim unosom ovog izuzetno važnog nutrijenta, zbog čega se savetuje uzimanje omega-3 kroz suplemente. Jedan od glavnih sastojaka Lipidil forte sirupa su najčistije omega-3 masne kiseline iz zelenousne školjke.

Beli luk je prirodni lek za holesterol

Lipidil forte sadrži veliku koncentraciju ekstrakta belog luka. Beli luk je u tradicionalnoj medicini poznat kao prirodni lek za holesterol i visok krvni pritisak. Naučno je dokazano da redovnom upotrebom beli luk snižava krvni pritisak i reguliše masnoće u krvi. Beli luk sadrži dosta lekovitih sastojaka, saponozide, selen-glutation reduktazu, sumporna jedinjenja od kojih je najznačajniji alicin. Alicin nema miris, ali kada se beli luk preseče ili izgnječi pod dejstvom enzima alinaze prelazi u alicin koji ima karakterističan miris i veoma je nestabilan, pa se spontano razgrađuje na aojen. Alicin ima snažno antibakterijsko i antigljivično svojstvo, a više naučnih studija je potvrdilo da alicin smanjuje krvni pritisak, snižava masnoće, sprečava razvoj ateroskleroze, sprečava nastanak tromboze i deluje kao snažan antioksidans.

Mehanizam dejstva alicina:

  • inhibira biosintezu holesterola
  • povećava degradaciju triglicerida povećavajući aktivnost lipaze u adipoznom tkivu
  • redukuje LDL i povećava HDL

Pasulj je još jedan prirodni lek za holesterol. Sadrži inozitol koji učestvuje u metabolizmu masti. Neophodan je za formiranje lecitina. Lecitin i žučne kiseline su neophodne da bi holesterol ostao rastvoren u žučnoj kesi, tako da inozitol smanjuje nivo holesterola u cirkulaciji.

Kukuruzna svila deluje kao blagi diuretik i u narodnoj medicini se koristi za snižavanje visokog krvnog pritiska.

Flavonoidi u Lipidil forte sirupu smanjuju rizik da se oboli od infarkta, jer deluju kao trombostatici, sprečavaju oksidaciju LDL holesterola.
Saponini u Lipidil forte sirupu deluju kao antioksidansi.
Tanini u Lipidil forte sirupu inhibiraju nastajanje masnih depoa, koriste se za lečenje gojaznosti, imaju antioksidantno i antivirusno dejstvo.
Terpeni u Lipidil forte sirupu deluju kao hipolipidemici i holagozi.
Fitosteroli u Lipidil forte sirupu su supstance slične holesterolu koje smanjuju resorpciju egzogenog holesterola i tako regulišu nivo holesterola u krvi.

Holesterol i ateroskleroza

Ateroskleroza je hronična bolest čija je glavna karakteristika nagomilavanje lipida (masti) u zidu krvnog suda i stvaranje aterosklerotskog plaka što postepeno dovodi do suženja krvnog suda i otežanog protoka krvi kroz tkiva. Ukoliko dođe do oštećenja ateromatoznog plaka njegovi delovi se mogu otkinuti i tako nastaje tromb. Nošen krvnom strujom tromb odlazi do užih krvnih sudova gde se zaglavljuje i dovodi do prekida dotoka krvi u tkivo, što se manifestuje infarktom. Ateroskleroza se najčešće javlja u trbušnoj aorti i njenim granama, koronarnim arterijama (krvni sudovi koji snabdevaju krvlju srčani mišić), moždanim arterijama, kao i arterijama donjih ekstremiteta. Klinički se manifestuje kao angina pektoris, infarkt miokarda, šlog, intermitentne klaudikacije (grčevi i bolovi u potkolenicama prilikom hoda).
Na neke faktore rizika kao što su godine, pol, genetska predispozicija ne možemo da utičemo. Pored ovih, nepromenljivih faktora, postoje i takozvani promenljivi faktori kao što su dislipidemija (povišen loš holesterol, a snižen dobar holesterol), gojaznost, povišen krvni pritisak, pušenje, dijabetes. Uklanjanje faktora rizika kao što su gojaznost, povišen holesterol, hipertenzija, dovodi do usporavanja patogeneze ateroskleroze.
Glavnu ulogu u nastanku ateroskleroze ima poremećaj masti, odnosno dislipidemija, tako da je veoma važno da se holesterol i trigliceridi održavaju u bezbednim granicama kako bi se sprečio nastanak kardiovaskularnih oboljenja.

Dobar i loš holesterol

Holesterol se u krvi prenosi pomoću jedinjenja koja se nazivaju lipoproteinima. Lipoproteini velike gustine se skraćeno nazivaju HDL (High Density Lipoprotein), a holesterol koji se njima prenosi, HDL holesterol ili dobar holesterol. Lipoproteini niske gustine (Low Density Lipoprotein) se nazivaju LDL, a holesterol koji se njima prenosi LDL holesterol, odnosno loš holesterol.
Poželjan nivo LDL je manje od 3 mmol/L, a za osobe kod kojih postoje i drugi faktori rizika za pojavu koronarne bolesti manje od 2,5 mmol/L.
HDL uklanja holesterol iz zidova arterija i vraća ga nazad u jetru radi njegove prerade, što je glavni razlog zašto se holesterol prenošen sa HDL naziva dobar holesterol. Uklanjanjem holesterola sa zidova krvnih sudova, sprečava se ateroskleroza i time se smanjuje rizik od pojave srčanog ili moždanog udara. Poželjno je da njegove vrednosti budu veće od 1 mmol/L.
Optimalna vrednost ukupnog holesterola u krvi je manje od 5 mmol/L.

Egzogeni i endogeni holesterol

Masnoće odnosno holesterol u krv dospevaju na dva načina, unose se putem hrane, to je egzogeni holesterol i sintetišu se u jetri, endogeni holesterol. Prvi korak u smanjivanju povišenih masnoća u krvi je smanjiti unos masnoća u hrani na 30% ili manje od ukupne dnevne energetske potrebe, a dnevni unos holesterola smanjiti na 300 mg. Iako se dislipidemija često viđa kod gojaznih osoba, povišene masnoće mogu imati i osobe normalne kilaže ili čak mršave, jer se povišene masnoće mogu javiti i usled povećanog stvaranja masti u jetri, pa samo dijeta u tim slučajevima nije dovoljna.

Zašto prirodni lek protiv holesterola?

Statini su najpoznatiji lekovi za regulisanje masnoća, ali i poznati po svojim neželjenim efektima. Smanjuju nivo koenzima Q koji ima jednu od glavnih uloga u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja. Američka agencija za hranu i lekove (FDU) je izdala zvanično obaveštenje kojim upozorava javnost da primena pojedinih statina povećava nivo šećera u krvi. Zbog ovoga se prednost daje prirodnim, biljnim preparatima. Lipidil forte sirup je potpuno prirodan proizvod koji predstavlja dobro izbalansiranu kombinaciju lekovitog bilja sa pozitivnim efektom na zdravlje srca i krvnih sudova, deluje kao prirodni lek za holesterol, bez neželjenih efekata.

Mehanizam dejstva

Lipidil forte zbog svog prirodnog sastava deluje kao biljni, prirodni lek za holesterol, visok krvni pritisak i cirkulaciju.
Zelenousna školjka sadrži najčistije omega-3 u prirodi. Omega-3 su polinezasićene masne kiseline koje su esencijalni nutrijenti za čovekovo zdravlje. Pošto naš organizam ne može da ih sintetiše neophodan je njihov unos u vidu hrane ili suplemenata.
Omega-3 masne kiseline sprečavaju zgrušavanje krvi, učestvuju u izgradnji ćelijske membrane neurona, štite organizam od srčanog udara i šloga. Više studija je pokazalo da unos omega-3 povećava nivo HDL (dobar holesterol) i snižava trigliceride kao i da je efekat omega-3 veći od efekta statina (lekovi koji regulišu holesterol i trigliceride).

Sastav

Beli luk (allium sativum), pasulj (phaseolus vulgaris), kopriva (urtica dioica), hajdučka trava (achillea millefolium), kukuruzna svila (stigmata maydis), zelenousna školjka (perna canaliculus) i bagremov med (robinia pseudoacacia).

Način upotrebe

2 puta dnevno po 1 mala kašika uz obrok.